Ademhaling – Zuurstofwinst

Sporters zijn veel bezig met goede voeding en voldoende hydratatie maar met ademhaling eigenlijk veel minder. Dat is best bijzonder want ons lichaam kan weken zonder eten en dagen zonder drinken. Zonder ademhaling redden we het echter na een minuut of 10 al niet meer.
Onze huidige stressvolle leefstijl en onze voeding is ook van invloed op onze ademhaling. We ademen over het algemeen te veel en te vaak en dat beïnvloed onze (sport)prestaties in negatieve zin. Het heeft dus zin om aandacht te besteden aan ademhaling, kortom er is zuurstofwinst te behalen.

In deze workshop leg ik uit hoe ons ademhalingssysteem werkt en hoe je door het verbeteren van de ademhaling sportprestaties kunt verbeteren. We gaan kijken hoe de stand van zaken van jouw ademhaling is en we gaan oefeningen doen die je ademhaling verbeteren en daarmee ook je sportprestaties. Wist je dat je met de oefeningen van zuurstofwinst zelfs een hoogte training kan nabootsen en dat zonder een berg in de buurt. Kortom een workshop die meer dan de moeite waard is.

Trainer: Ninke van der Kooy, www.oxygenadvantage.nl