Lachmeditatie

Bij bewegen op blote voeten is ontspanning een belangrijk deel van de beweging. Zodra we dingen aanspannen kost dat energie. Leren ontspannen en plezier maken is een belangrijk onderdeel voor elke beweging die we doen. Lachen zorgt direct voor ontspanning en de workshop lachen zal je helpen om luchtig en lachend en ontspannen te bewegen.
Als je kunt lachen met jezelf, dan heb je je leven lang lol.”
Tijdens een lachmeditatie lach je zomaar, zonder reden. Het lijkt nog het meest op de slappe lach, een lach die helemaal nergens over gaat. Als je jezelf toestaat om voluit te lachen dan houdt het denken vanzelf op en verdwijnen de muizenissen als sneeuw voor de zon. Je zet alles even aan de kant en voelt je daarna lekker opgeruimd.
De workshop bestaat – na een korte inleiding – uit drie gedeeltes:

  • Eerst een fysieke warming-up, met een mix van aandachtsoefeningen om het denken wat naar de achtergrond te brengen en enkele vrolijke oefeningen om de lach alvast uit te nodigen.
  • Dan het lachgedeelte. We beginnen met een glimlach, en komen na een tijdje met elkaar terecht in het gebied van de slappe lach, een lach die helemaal nergens over gaat. En dan lachen we vrolijk een tijdje door…
  • Als het weer wat rustiger geworden is, sluiten we de workshop af met een ontspanning, in stilte.

Trainer: Jan Gommans, verzorgt lachmeditaties in (bijna) heel het land en organiseert regelmatig ‘open’ lachmeditaties in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen en Zwolle. Hij doet dit al sinds 2006.
Jan zegt zelf: “Lachmeditatie heeft mijn leven verrijkt en ik vind het heerlijk om dit plezier met anderen te delen. De kracht van de lach zit in het besef dat het uiteindelijk in het leven helemaal nergens over gaat.”