VOL! Spierknopen

LET OP: DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT

Bucky, triggerpoints & de VIB.
What the F…..oot? Wat heeft dit nou met mijn voeten te maken!

Waarom lezen we de handleiding van apparaten die we kopen? En waar is de handleiding van ons lijf? Topsporters, marathonlopers en andere fanatiekelingen besteden al veel aandacht aan sneller, soepeler, sterker worden en blijven.

Besef je goed dat dit niet alleen voor topsporters is weggelegd maar ook voor amateurs, creatievelingen en levensgenieters.
De drie aspecten drive, voeding en mentale kracht, die laat ik vandaag even links liggen. Ademhaling, water en beweging, drie gratis en altijd beschikbare tools heb je al bij je.

Bucky:
Een kijkje in de wondere wereld van ons bewegingsapparaat. Met de voet in de spotlights.
• Wat heeft een brug gemeen met ons geweldige lijf?
• Hoe kan het dat als ik hier druk, het daar pijn doet?
• Waarom zijn jullie zo enthousiast over een balletje?

Triggerpoint:
Ontdek hoe spierbindweefsel voelt, als een setje kleren, en laat alle spieren feilloos samenwerken. Leer wat triggerpoints zijn en wat jij er zelf mee kunt doen. Begrijp hoe bruggenbouwers ingewikkelde berekeningen moeten maken, die voor ons al ingebouwd zijn. Na de workshop snap je dit en kun je er je voordeel mee doen.

VIB:
Die bal, wat kan ik daar dan mee?
Veel, zodra je begrijpt wat triggerpoints zijn en zodra je hebt gevoeld wat het goed rollen van je voeten (want dat lijkt wel magie en is het niet) al teweeg brengt. …..tot boven je neus.

Trainer: Desiree Rosier, Triggerpoint Coach – Kwintessentieel

Tevens geeft Desiree:
PRESENTATIE 2, ‘WHAT THE F……OOT?’
Duur max. 25 min.
Inhoud:
Ons lijf en ook de voeten kunnen onwijs veel duw en trekkrachten weerstaan. Stap in de wondere wereld van het lijf en de voet als bouwkundig fenomeen. Wordt geïnspireerd door de lezing van Desiree Rosier, Triggerpoint Coach.