VOL! Voetenleer

LET OP: DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT!

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over gezonde en sterke voeten. Er wordt uitgelegd hoe de voet is samengesteld, wat je er allemaal mee kan en welke invloed hij heeft op je houding. Door het verbeteren van je fundering en je houding kan je leren efficiënt en blessurevrij te bewegen.
Iedereen kan deel nemen aan deze workshop, of je nu sterke of slappe voeten hebt, steunzolen draagt en voetklachten hebt, het mooie is dat je daar zelf heel veel aan kan doen. Je leert oefeningen om je voet- en beenspieren te versterken en hoe je deze kan ontspannen.
De meesten van ons zijn opgegroeid met de wijsheid dat je goede schoenen moet dragen en dat bij het opgroeien en bewegen een stabiele schoen belangrijk is. Zo’n 10 jaar terug veranderden de inzichten over een goed schoeisel. Het natuurlijk bewegen, barefoot bewegen en voorvoetlanding werden geïntroduceerd onder invloed van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Minimalistische schoenen werden op de markt gebracht. De voet moest weer meer zelf gaan doen.
Zijn we niet een stap vergeten? Als onze voeten al jaren “goede” schoenen gewend zijn, zouden we onze voeten dan niet eerst in het dagelijks leven wat meer moeten gebruiken zoals de natuur het ooit bedoeld heeft? En, wat is het effect van schoenen op onze voeten? In de workshop leert u oefeningen om uw voetvorm, voetfunctie en houding te verbeteren.

Trainer: Yvonne Bontekoning, Sport Podoloog – De Lopende Zaak
Logo De Lopende Zaak (klik voor website)