Voetreflexologie

Onze voeten zijn de basis van onze balans. Ze reflecteren op een duidelijke en eerlijke manier ons hele lichaam en ook hoe we op dit moment in het leven staan. Ze geven aan hoe ontspannen, gezond en relaxed we zijn. Wil je bewust ontspannen in het leven staan? Zoek je antwoorden in je huidige (pijnlijke) situatie? Je voeten geven je een persoonlijk antwoord! Kom jezelf ontmoeten via je voeten tijdens deze workshop en ga met inzicht en kennis weer verder!

Als we iets voelen, ongemak, stijfheid of pijn wat doen we dan?! Dit gaan we met elkaar ervaren door het doen van verschillende oefeningen en het gebruik van verschillende hulpmiddelen. De hulpmiddelen zijn speciale doorbloeding bevorderende hulpmaterialen zoals matten, rollers, kloppers, balletjes e.d.

Er lijkt niet veel helderheid te zijn over het ontstaan en de oorsprong van reflexologie in ons land. Ook het taalgebruik geeft weinig houvast: reflexologie, is dat nu het zelfde als reflexmassage, reflexzonetherapie, voetreflex etc.

Elsemarie Richt geeft al jaren reflexologie les over de gehele wereld. Zij heeft zo heel veel internationaal grote namen in dit veld gesproken en er ook lessen bij gevolgd en lessen mee gedoceerd. Zo startte zij in 2004 met les geven in Amerika en in China… Graag geeft zij helderheid over de echte reflexologie en over hoe je concreet en praktisch voet reflexologie kunt toepassen voor je eigen gebruik. Deze kennis is van dagelijks plezier voor jezelf en ook gemakkelijk te delen met anderen. Dit kan omdat we vaak letterlijk op de oorzaak van veel van onze problemen staan! In de workshop kunnen we niet ieder fysiek ongemak behandelen, maar Inzicht helpt je wel in dit geval. We kunnen zoveel meer dan we vaak weten. Ervaring is dan je leermeester!

De oorspronkelijke reflexologie technieken doceert Elsemarie bij het Reflexologisch Trainingsinstituut. Tevens is zij coauteur van het boek “voet reflexologie, een werkboek” van D. Byers.

Trainer: Elsemarie Richt, Reflexoloog + collega – Voelwinkel